Emslandermeer
info@supervakantiehuis.nl

Tity en Wilt Kraai
Boelewijk 8
9367 TP De Wilp

Tel. (+31)(0)6 29283504


Voor alle leeftijden

1. Bourtange

Bourtange, wie heeft er niet van gehoord. En wie zou de kans van een bezoekje voorbij willen laten gaan, nu U zo dicht in de buurt bent. Het vestingstadje ligt op nog geen 7 km. van het Parc en is zeker leuk om te bezoeken. Regelmatig zijn er tal van activiteiten, almede demonstraties van ambachten.

In en om de vesting Bourtange is ontzettend veel te zien. Zo zijn er bijv. de verschillende officiershuizen (Majoorswoning, Kapiteinswoning, Commanderie, Meesterswoning, Convooimeesterswoning) de Pastoorswoning, de soldatenbarakken, de kanonnen, de twee toegangspoorten, de secreten (toiletten van vroeger), de bastions, de bruggen, de grachten, de wallen, de wachthokjes, het schilderachtige Marktplein, de kerk, de turfschuur, de rosmolen, de standerdmolen, de synagoge, de kruithuizen, de voormalige smederij, de brugwachtershuizen, enz.

Bourtange Bourtange

 

2. Museumspoorlijn S.T.A.R. in Stadskanaal

Museumspoorlijn S·T·A·R rijdt sinds 1994 met een historische stoomtrein tussen Veendam en Musselkanaal. Een traject van 26 km. met veel kunstwerken over de vele kanalen.

Het spoor loopt nagenoeg geheel langs de grens tussen Groningen en Drenthe, de Semslinie, en doorkruist daarmee de streek die bekend staat als de Veenkoloniën van Oost-Groningen.

De museumspoorlijn kent slechts een beperkte dienstregeling. Om teleurstellingen te voorkomen is het aan te bevelen eerst de rijtijden op hun site te raadplegen.

STAR-spoorwegmuseum STAR spoorwegmuseum

 

3. Wildlands Emmen

Het dierenpark in Emmen is één van de mooiste dierentuinen van Europa. In een parkachtige omgeving voelen de dieren zich als in hun natuurlijke omgeving. Geen hekken. Geen tralies. Als bezoeker komt u de natuur zeer nabij.

Daarnaast beschikt het park ook over bijzondere paviljoens, zoals de tropische vlindertuin, het Biochron, het rattenriool, de haaien, het Savannegebouw, het Aziëhuis en Oasia.

Dierenpark Emmen Dierenpark Emmen Dierenpark Emmen

 

4. Zeehondencrèche Pieterburen

Ook de zeehondencrèche van Leni ‘t Hart in Pieterburen is wel zo bijzonder, dat dit een dagtochtje waard is.

Vanaf de oprichting van de Zeehondencrèche in 1971 vangt Lenie ‘t Hart zieke en gewonde zeehonden op. Het opvangcentrum heeft zich inmiddels van een eenvoudige “crèche” voor jonge zeehonden, ontwikkeld tot een op wetenschappelijk onderzoek gebaseerd zeehondenziekenhuis dat werkt met alle bijbehorende faciliteiten zoals quarantaines, een laboratorium, een apotheek en alle denkbare onderzoeksapparatuur. Alle opgevangen zeehonden worden na een verblijf van enkele weken tot maximaal enkele maanden weer uitgezet in zee.

Om zoveel mogelijk mensen te informeren over het werk van de crèche en de problemen van de zeehond en zijn milieu, wordt er in het bezoekerscentrum door middel van rondleidingen, een vaste expositie, de confrontatie met de zeehondenzorg en diverse informatiefilms voorlichting gegeven. Altijd lopen er medewerkers rond die antwoord kunnen geven op de meeste vragen. Iedere dag van het jaar biedt de Zeehondencrèche bezoekers zo de gelegenheid kennis te nemen van alles wat er met zeehonden en hun leefgebied aan de hand is en wat de crèche er aan doet om die situatie te verbeteren.

Zeehondencreche Pieterburen Zeehondencreche Pieterburen Zeehondencreche Pieterburen

 

5. De Martinitoren in de stad Groningen

Toch in de stad Groningen? Dan is een bezoek aan, en beklimming van de Martinitoren behalve een leuke attractie ook een behoorlijke uitdaging. Na een stevige klim biedt d’Ole Grieze, zoals hij in de volksmond wordt genoemd, een prachtig uitzicht over de hele stad. En bij helder weer zelfs over een heel stuk ‘ommeland’.

Martinitoren Martinitoren

 

6. Rondvaart stad Groningen

Voor jong en oud geeft een rondvaart door de grachten van de stad een heel andere kijk op diezelfde stad. De rondvaartboten liggen aangemeerd en vertrekken tegenover het Centraal Station (waarvan u ook de centrale hal even zou moeten bekijken, helemaal gerestaureerd in originele staat).

Ook een romantische rondvaart met kaarslicht en glühwein door de grachten van een verlicht Groningen is een hele belevenis. Maar dan is het inmiddels wel avond…

Vraag het de studenten wat dat betekent. Want Groningen is echt een studentenstad.

Rondvaart Stad Groningen Rondvaart Stad Groningen Rondvaart Stad Groningen

 

7. De Meyer Werf in Papenburg (Dtsl)

Sinds 1795 bouwt de ‘Meyer Werft’ schepen in Papenburg, net over de grens bij Bellingwolde. En inmiddels dankt ze haar bekendheid aan de bouw van kolossale en zeer luxueuze cruiseschepen die bij eenieder tot de verbeelding spreken. Vanwege de diepgang van de rivier de Eems, worden ze afgebouwd in onze eigen Eemshaven. De aanwezigheid daar, maar ook de vaart daarnaartoe, trekt talloze dagjestoeristen.

Voor bezoekers van de Werf (reserveren bij de Papenburger VVV vereist!) is een speciaal bezoekerscentrum gebouwd, waar men middels exposities, films en een simulator de wereld van de scheepsbouw binnentreedt.
‘Zeelui’ worden magisch aangetrokken door o.a. de bezichtiging van een schip in aanbouw en het scheepsdok. Zowel van nabij het produktieproces als de glamour van de cruise-reuzen te kunnen beleven, is een hele ervaring.

Meyer Werf Meyer Werf

 

8. Het Hoogeland openluchtmuseum te Warffum

Met twintig gebouwen in het hart van het Noord-Gronings dorp Warffum, laat Openluchtmuseum Het Hoogeland zien hoe honderd jaar geleden op het platteland werd gewoond en gewerkt. Als men rondkijkt in de woonkamer, de slaapkamer of de werkplaats is het, door de gedetailleerde inrichting van de huizen, alsof de bewoners net even weg zijn.

Het museum geeft u een natuurgetrouwe blik op de dorpssamenleving van honderd jaar geleden: de woning van een dagloner, de werkplaats van een schilder, een schoolgebouw en een café. Daarnaast zijn er ook nog een slagerij, een smederij, een drukkerij, een woonwagen, een burgermanswoning, de huizen van de veearts en de koster, een gasthuis voor oude vrouwen en een schipperswoning.

openluchtmuseum Warffum  openluchtmuseum Warffum

 

Meer attracties…