Emslandermeer
info@supervakantiehuis.nl

Tity en Wilt Kraai
De Singel 32
9363 KC Marum

Tel. (+31)(0)6 29283504


Voor alle leeftijden

    1. Bourtange

Bourtange, wie heeft er niet van gehoord. En wie zou de kans van een bezoekje voorbij willen laten gaan, nu U zo dicht in de buurt bent. Het vestingstadje ligt op nog geen 7 km. van het Parc en is zeker leuk om te bezoeken. Regelmatig zijn er tal van activiteiten, almede demonstraties van ambachten.

In en om de vesting Bourtange is ontzettend veel te zien. Zo zijn er bijv. de verschillende officiershuizen (Majoorswoning, Kapiteinswoning, Commanderie, Meesterswoning, Convooimeesterswoning) de Pastoorswoning, de soldatenbarakken, de kanonnen, de twee toegangspoorten, de secreten (toiletten van vroeger), de bastions, de bruggen, de grachten, de wallen, de wachthokjes, het schilderachtige Marktplein, de kerk, de turfschuur, de rosmolen, de standerdmolen, de synagoge, de kruithuizen, de voormalige smederij, de brugwachtershuizen, enz.

Bourtange Bourtange

 

2. Museumspoorlijn S.T.A.R. in Stadskanaal

Museumspoorlijn S·T·A·R rijdt sinds 1994 met een historische stoomtrein tussen Veendam en Musselkanaal. Een traject van 26 km. met veel kunstwerken over de vele kanalen.

Het spoor loopt nagenoeg geheel langs de grens tussen Groningen en Drenthe, de Semslinie, en doorkruist daarmee de streek die bekend staat als de Veenkoloniën van Oost-Groningen.

De museumspoorlijn kent slechts een beperkte dienstregeling. Om teleurstellingen te voorkomen is het aan te bevelen eerst de rijtijden op hun site te raadplegen.

STAR-spoorwegmuseum STAR spoorwegmuseum

 

3. Wildlands Emmen

Het dierenpark in Emmen is één van de mooiste dierentuinen van Europa. In een parkachtige omgeving voelen de dieren zich als in hun natuurlijke omgeving. Geen hekken. Geen tralies. Als bezoeker komt u de natuur zeer nabij.

Daarnaast beschikt het park ook over bijzondere paviljoens, zoals de tropische vlindertuin, het Biochron, het rattenriool, de haaien, het Savannegebouw, het Aziëhuis en Oasia.

Wildlands Wildlands Wildlands

Wildlands Wildlands Wildlands

4. Dinopark Landgoed Tenaxx

Landgoed Tenaxx is een ruim 33 hectare groot heuvelachtig landschap met vijvers en bossen. Het arboretum (bomenverzameling), die een derde van de totale oppervlakte beslaat, bevat de grootste collectie treurbomen ter wereld. Veel van de boomsoorten die daar te zien zijn, komen uit het tijdperk van dinosaurussen. Om te laten zien hoe bomen en dieren samen in de loop van miljoenen jaren zijn geëvolueerd, zijn op het terrein meer dan twintig levensgrote dinosaurussen te vinden. Bomen en dinosaurussen vormen een fascinerend oerlandschap.

Ook is er een tentoonstelling van replica’s, dinosaurusskeletten en -schedels te zien. Een deel daarvan is afkomstig uit de collectie van het voormalig Noorderdierenpark in Emmen. Zo is er o.a. een indrukwekkend vier meter hoog skelet van een Albertosaurus en een model van een schedel van een Tyrannosaurus Rex op ware grootte.

Landgoed TenaxxLandgoed Tenaxx Landgoed Tenaxx

Landgoed Tenaxx Landgoed Tenaxx Landgoed Tenaxx

 

5. Miniatuurpark “Het Grootse Noorden”

Naast Landgoed Tenaxx gelegen is er nog een unieke attractie vlakbij ons vakantiehuis: Miniatuurpark ‘Het Grootse Noorden’.

Het park omvat bijna 80 miniaturen (net als in Madurodam schaal 1:25) van karakteristieke, markante huizen, gebouwen, torens, molens etc. in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

De natuurgetrouwe miniaturen, die met grote precisie vervaardigd zijn vormen een fantastisch schouwspel. Wandelend door het prachtige park krijg je een uniek overzicht van de markante bouwwerken en bezienswaardigheden van Noord-Nederland.

Het park laat de schoonheid en het belang van de drie noordelijke provincies zien. Daarom is gekozen voor de naam ‘Het Grootse Noorden’. Per provincie is er één thema uitgelicht:

  • Provincie Groningen: de 80-jarige oorlog
  • Provincie Friesland: de Elfstedentocht
  • Provincie Drenthe: de hunebedbouwers

Het Grootse Noorden in Wedde

6. DX Adventurepark

DX Adventurepark is het grootste open waterpark van Nederland in Gasselte, aan de oever van recreatieplas ’t Gasselterveld. Leer jumpen op hoog niveau op de 6 spectaculaire schansen, tot 11 meter hoog. In 90 minuten leer jij van een instructeur de beginselen van het schansspringen. Zelfs voor daredevils is een adrenalinekick gegarandeerd!

Let’s play! Trotseer de obstakels van het aquapark en laat je lanceren van de blob.
Uitgespetterd? Maak de vetste tricks op op de trampolines met Bigairbag of drink een smoothie op het terras met waanzinnig uitzicht op het aquapark en de schansen.

DX Adventurepark emslandermeer.eu DX Adventurepark emslandermeer.eu DX Adventurepark emslandermeer.eu

7. Zeehondencrèche Pieterburen

Ook de zeehondencrèche van Leni ’t Hart in Pieterburen is wel zo bijzonder, dat dit een dagtochtje waard is.

Vanaf de oprichting van de Zeehondencrèche in 1971 vangt Lenie ’t Hart zieke en gewonde zeehonden op. Het opvangcentrum heeft zich inmiddels van een eenvoudige “crèche” voor jonge zeehonden, ontwikkeld tot een op wetenschappelijk onderzoek gebaseerd zeehondenziekenhuis dat werkt met alle bijbehorende faciliteiten zoals quarantaines, een laboratorium, een apotheek en alle denkbare onderzoeksapparatuur. Alle opgevangen zeehonden worden na een verblijf van enkele weken tot maximaal enkele maanden weer uitgezet in zee.

Om zoveel mogelijk mensen te informeren over het werk van de crèche en de problemen van de zeehond en zijn milieu, wordt er in het bezoekerscentrum door middel van rondleidingen, een vaste expositie, de confrontatie met de zeehondenzorg en diverse informatiefilms voorlichting gegeven. Altijd lopen er medewerkers rond die antwoord kunnen geven op de meeste vragen. Iedere dag van het jaar biedt de Zeehondencrèche bezoekers zo de gelegenheid kennis te nemen van alles wat er met zeehonden en hun leefgebied aan de hand is en wat de crèche er aan doet om die situatie te verbeteren.

Zeehondencreche Pieterburen Zeehondencreche Pieterburen Zeehondencreche Pieterburen

 

8. De Martinitoren in de stad Groningen

Toch in de stad Groningen? Dan is een bezoek aan, en beklimming van de Martinitoren behalve een leuke attractie ook een behoorlijke uitdaging. Na een stevige klim biedt d’Ole Grieze, zoals hij in de volksmond wordt genoemd, een prachtig uitzicht over de hele stad. En bij helder weer zelfs over een heel stuk ‘ommeland’.

Martinitoren Stad Groningen voor alle leeftijden Martiniturm Stad Groningen für alle Altersgruppen

 

9. Rondvaart stad Groningen

Voor jong en oud geeft een rondvaart door de grachten van de stad een heel andere kijk op diezelfde stad. De rondvaartboten liggen aangemeerd en vertrekken tegenover het Centraal Station (waarvan u ook de centrale hal even zou moeten bekijken, helemaal gerestaureerd in originele staat).

Ook een romantische rondvaart met kaarslicht en glühwein door de grachten van een verlicht Groningen is een hele belevenis. Maar dan is het inmiddels wel avond…

Vraag het de studenten wat dat betekent. Want Groningen is echt een studentenstad.

Rondvaart Stad Groningen Rondvaart Stad Groningen Rondvaart Stad Groningen

 

10. Forum (stad) Groningen

Forum Groningen

met o.a.:

  • drie horecagelegenheden: een grandcafé, een filmcafé en een skylounge met dakrestaurant;
  • Storyworld: museum voor strips, games en animatie
  • Expositieruimten met (inter)nationale tentoonstellingen
  • Bioscoop met 5 filmzalen en een rooftop-cinema op het dakterras
  • de VVV en diverse open pleinen

  

 

11. De Meyer Werf in Papenburg (Dtsl)

Sinds 1795 bouwt de ‘Meyer Werft’ schepen in Papenburg, net over de grens bij Bellingwolde. En inmiddels dankt ze haar bekendheid aan de bouw van kolossale en zeer luxueuze cruiseschepen die bij eenieder tot de verbeelding spreken. Vanwege de diepgang van de rivier de Eems, worden ze afgebouwd in onze eigen Eemshaven. De aanwezigheid daar, maar ook de vaart daarnaartoe, trekt talloze dagjestoeristen.

Voor bezoekers van de Werf (reserveren bij de Papenburger VVV vereist!) is een speciaal bezoekerscentrum gebouwd, waar men middels exposities, films en een simulator de wereld van de scheepsbouw binnentreedt.
‘Zeelui’ worden magisch aangetrokken door o.a. de bezichtiging van een schip in aanbouw en het scheepsdok. Zowel van nabij het produktieproces als de glamour van de cruise-reuzen te kunnen beleven, is een hele ervaring.

Meyer Werf Meyer Werf

12. Het Hoogeland openluchtmuseum te Warffum

Met twintig gebouwen in het hart van het Noord-Gronings dorp Warffum, laat Openluchtmuseum Het Hoogeland zien hoe honderd jaar geleden op het platteland werd gewoond en gewerkt. Als men rondkijkt in de woonkamer, de slaapkamer of de werkplaats is het, door de gedetailleerde inrichting van de huizen, alsof de bewoners net even weg zijn.

Het museum geeft u een natuurgetrouwe blik op de dorpssamenleving van honderd jaar geleden: de woning van een dagloner, de werkplaats van een schilder, een schoolgebouw en een café. Daarnaast zijn er ook nog een slagerij, een smederij, een drukkerij, een woonwagen, een burgermanswoning, de huizen van de veearts en de koster, een gasthuis voor oude vrouwen en een schipperswoning.

openluchtmuseum Warffum  openluchtmuseum Warffum

 

Meer attracties…