Emslandermeer
info@supervakantiehuis.nl

Tity en Wilt Kraai
De Singel 32
9363 KC Marum

Tel. (+31)(0)6 29283504


Het Park

Supervakantiehuis.nl, Parc Emslandermeer Vlagtwedde, Groningen Parc Emslandermeer Vlagtwedde, Groningen Parc Emslandermeer, Vlagtwedde, Groningen

Parc Emslandermeer – Een fijne vakantie begint bij een fijne woonomgeving.

Ons vakantiehuis staat op een unieke locatie op Parc Emslandermeer. Een Parc omringd met veel water en groen. Een zeer verzorgde en parkachtige ambiance, waar het heerlijk toeven is. Maar ook wanneer U zich actief wenst te ontspannen.

Wandelen, fietsen, golfen, midgetgolfen. Zwemmen of vissen in het meer direct vanuit de woning. Of in de tuin voor de woning uitgebreid zonnen. In het subtropisch zwemparadijs heerlijk zwemmen. Met de kinderen de speeltuintjes verkennen. Surfen, bootjevaren, of ’s winters, als het binnenmeer en de watertjes bevroren zijn, heerlijk schaatsen.

’s Morgens een lekker vers croissantje halen bij de snackbar, of met vrienden bij parkrestaurant “Roegh” een gezellig terrasje pakken. En wat te denken van een heerlijk lopend buffet, ’s avonds in het restaurant, of met vrienden aan de bar de belevenissen van die dag de revu te laten passeren. U ziet het, veel zo niet alles is mogelijk op Parc Emslandermeer.

Voor uw dagelijks boodschappen kunt u terecht in het dorp Vlagtwedde. Er bevinden zich verschillende supermarkten, een drogisterij, diverse horecagelegenheden, waaronder een Chinees restaurant, een bloemenzaak, etc.

Faciliteiten/activiteiten

Op vakantiepark Parc Emslandermeer is van alles te doen. We geven hier een overzicht: (voor de openingstijden en prijzen zie de info ter plekke)

– Subtropisch zwemparadijs

Het Parc beschikt over een prachtig subtropisch zwembad met:

  • recreatiebad
  • waterglijbaan
  • tuimelemmers
  • whirlpool
  • jetstream
  • 25 meterbad

En uiteraard krijgt u van ons gratis toegangsbewijzen!

Het zwemparadijs biedt jong en oud ook de gelegenheid onder begeleiding deel te nemen aan een aantal specifieke zwemactiviteiten, zoals

  • aquajoggen: voor (jong) volwassenen
  • teddybeerzwemmen: voor de allerkleinsten samen met u en hun leeftijdgenootjes
  • kikkerzwemmen: voor de kleuters

– Zwemmen in het binnenmeer

Het water van het binnenmeer van het Parc is zo zuiver en helder, dat u ook daar heerlijk kunt zwemmen. Het water wordt in de periode mei t/m september eens per 14 dagen door het Waterschap gecontroleerd. Houdt u er wel rekening mee dat er geen toezicht is en het zwemmen/baden dus geheel op eigen risico is. Duiken wordt ten zeerste afgeraden, met name gezien de vele ondieptes.

– Golf

Naast Parc Emslandermeer en restaurant Roegh ligt de prachtige 9-holes golfbaan van Golfclub Westerwolde. De baan biedt veel afwisseling met kortere en langere holes.

De Golfclub biedt iedereen met een NGF-pas, clubleden en niet-leden en golfers met baanpermissie de mogelijkheid een greenfee voor de Westerwoldebaan en muntjes voor de driving range te kopen. Gasten en leden mogen iemand meenemen zonder NGF-pas. Een flight mag maximaal uit 3 spelers bestaan. De drivingrange heeft een lengte van 175 meter en beschikt over acht overdekte afslagplaatsen.

Voor informatie over alle mogelijkheden, aankoop van greenfees en/of muntjes voor de driving range en huur van materiaal, kunt u terecht in hun clubhuis “De Barlage”, even voorbij Restaurant Roegh achter de midgetgolfbaan. Voor het kopen van een greenfee en reserveren van een Tee-time kunt u ook bellen of appen naar 06-18 84 43 30 of 06-123 54 123 of mailen naar greenfee@gcwesterwolde.nl. Na ontvangst van de betaling ontvangt u de greenfee in dat geval direct per mail of via de app.

Ook mag men, mits in het bezit van een NGF-pas, deelnemen aan inloopwedstrijden van de club en haar heren- resp. damesmiddag.

 met vanaf terras Greens prachtig uitzicht op golfbaan

– Midgetgolf en springkussen

Een vakantiepark zonder midgetgolf en springkussen is geen compleet vakantiepark. Bij restaurant Roegh, waar u ook de benodigde sticks regelt, ligt een prachtige midgetgolfbaan. Voor het hele gezin een prachtige en uitdagende activiteit. Maar dat hoeven we u waarschijnlijk niet te vertellen.

emslandermeer supervakantiehuis.nl

– Kanoën op het Parc

Waterplezier is één van de hits van Parc Emslandermeer. Op zomerse dagen is het op het binnenmeer heerlijk bootjevaren en neemt u niet uw eigen spullen mee, voor een luttel bedrag per dag kunt u onze kano huren.

– Vissen

Velen kiezen speciaal voor Parc Emslandermeer vanwege de voortreffelijke (karper)vismogelijkheden. De liefhebber kan er zijn of haar hart ophalen. Vissoorten die men in het binnenmeer aantreft zijn o.a.: paling, baars, brasem, riet-/ruisvoorn, spiegelkarper, boerenkarper, schubkarper, graskarper, snoek, snoekbaars en zeelt. Door de met regelmaat uitgezette spiegel- en schubkarpers, heeft het Parc samen met haar oude bestand aan graskarpers van meer dan een meter lengte, inmiddels een groot en gevarieerd aanbod aan karpers waar met name iedere karpervisser zich echt op zal verheugen!

Wanneer u onze Emsland Comfort aan de Nieuwe Parklaan 4 boekt, staart u vanuit de eigen tuin en vlonder naar uw dobber!

In alle gevallen is aan het vissen op het Parc een aantal voorwaarden gesteld, o.a. dat gevangen vis direct in hetzelfde water moet worden teruggezet en dat nachtvissen (tussen 2 uur na zonsondergang en 1 uur voor zonsopkomst) niet is toegestaan. Alle voorwaarden hebben we vermeld in onze Infomap.

Vissen vanaf de eigen vlonder

– Varen en kanoën op de buitenwateren

Westerwolde biedt een ideale gelegenheid om met een eigen of in de omgeving gehuurde boot de omgeving vanaf het water te verkennen. Het Parc beschikt over een eigen haven waar ook onze gasten hun boot mogen aanleggen. Vanaf deze haven zijn alle Groningse wateren te bevaren. Of het nu met een boot of kano is, vanuit de haven gaat u uren vaarplezier tegemoet. Bruggen en sluizen geen probleem. Tegen betaling van een borg haalt men een sleutel op het park.

– Jeu de boules

Ook bestaat de mogelijkheid op het parc een partijtje jeu de boules te spelen. De jeu de boules baan bevindt zich op het 2e eiland in het binnenmeer en is vrij te gebruiken.

– Fietsverhuur

Op het Parc Emslandermeer verblijven en niet te fietsen of te wandelen is een gemiste kans. Het gebied is er voor geschapen. In de bungalow liggen diverse fiets- en wandelroutes, zoveel dat u er uw hele vakantie mee zou kunnen vullen. Hebt u uw eigen fiets niet bij u? Ook geen probleem, in het dorp zijn fietsen te huur.

– Restaurant Roegh

Bij het hoofdgebouw, naast de golfbaan, ligt parkrestaurant Roegh. Hier wordt alles geserveerd wat een gast van een vakantiepark zich kan wensen, van een ontbijtje tot een 12-uurtje, en van een uitgebreid lopend buffet tot een luxe diner. En bij goed weer ook buiten op het terras, met een fantastisch uitzicht over de golfbaan.

Greens met terras aan de golfbaan

– De snackbar

Gemak dient de mens en de lekkere trek. Door de overname van het Centrumvoorzieningengebouw door de Gemeente Westerwolde is de snackbar daar helaas tijdelijk gesloten. Voor een snelle hap kunt u gelukkig uitstekend terecht bij de cafetaria’s om de hoek in het dorp.

Een samenvattend overzicht:

– subtropisch zwemparadijs

– twee speelstranden op de eilanden van het binnenmeer

– diverse speeltuintjes

– een speel-/voetbalveld voor de (oudere) jeugd

– een 9 holes golfbaan

– een jeu de boules baan

– midgetgolf

– jachthaven

– vissen (met onze speciale vispas van het Parc)

– bootje varen op het binnenmeer

– restaurant Roegh

– broodjesservice

Parc Emslandermeer Parc Emslandermeer Parc Emslandermeer Parc Emslandermeer Parc Emslandermeer Parc Emslandermeer Parc Emslandermeer

Naar de Omgeving…