Emslandermeer
info@supervakantiehuis.nl

Tity en Wilt Kraai
Boelewijk 8
9367 TP De Wilp

Tel. (+31)(0)6 29283504


Het Park

Parc Emslandermeer Vlagtwedde, Groningen Parc Emslandermeer, Vlagtwedde, Groningen

 

Parc Emslandermeer – Een fijne vakantie begint bij een fijne woonomgeving.

Ieder van onze drie vakantiebungalows staat op een unieke locatie op Parc Emslandermeer. Een Parc omringd met veel water en groen. Een zeer verzorgde en parkachtige ambiance, waar het heerlijk toeven is. Maar ook wanneer U zich actief wenst te ontspannen, op het Parc kan het allemaal.

Wandelen, fietsen, golfen, midgetgolfen, tennissen of vissen. In de tuin voor de vakantiewoning zonnen. In het subtropisch zwemparadijs heerlijk zwemmen. Met de kinderen de diverse speeltuintjes verkennen. Surfen, bootjevaren, of ‘s winters, als het binnenmeer en de watertjes bevroren zijn, heerlijk schaatsen.

‘s Morgens een lekker vers croissantje halen bij de snackbar in het hoofdgebouw, met vrienden bij “Greens” een gezellig terrasje pakken, of zich in de sauna heerlijk verfrissen met een turks stoombad. En wat te denken van een heerlijk lopend buffet, ‘s avonds in het restaurant, of met vrienden aan de bar de belevenissen van die dag de revu te laten passeren. U ziet het, veel zo niet alles is mogelijk op Parc Emslandermeer.

Voor uw dagelijks boodschappen kunt u terecht in het dorp Vlagtwedde. Er bevinden zich verschillende supermarkten, een drogisterij, diverse horecagelegenheden, waaronder een Chinees restaurant, een bloemenzaak, enz.

Faciliteiten/activiteiten

Op vakantiepark Parc Emslandermeer is van alles te doen. We geven hier een overzicht:
(voor de openingstijden en prijzen zie de info bij de receptie en in onze Infomap in de bungalow )

 

– Subtropisch zwemparadijs

Het Parc beschikt over een prachtig subtropisch zwembad met:

  • recreatiebad
  • waterglijbaan
  • tuimelemmers
  • whirlpool
  • jetstream
  • 25 meterbad

Het zwemparadijs biedt jong en oud ook de gelegenheid onder begeleiding deel te nemen aan een aantal specifieke zwemactiviteiten, zoals

  • aquajoggen: voor (jong) volwassenen
  • teddybeerzwemmen: voor de allerkleinsten samen met u en hun leeftijdgenootjes
  • kikkerzwemmen: voor de kleuters

– Zwemmen in het binnenmeer

Het water van het binnenmeer van het Parc is zo zuiver en helder, dat u ook daar heerlijk kunt zwemmen. Het water wordt in de periode mei t/m september eens per 14 dagen door het Waterschap gecontroleerd. Houdt u er wel rekening mee dat er geen toezicht is en het zwemmen/baden dus geheel op eigen risico is. Duiken wordt ten zeerste afgeraden, met name gezien de vele ondieptes.

– Sauna en Zonnebanken

Bij het zwembad bevindt zich een sauna waar u heerlijk kunt relaxen. En wat te denken van de zonnebanken die voldoen aan alle eisen van deze tijd. Een ideale gelegenheid om even lekker bij te bruinen. Wel geldt voor de zonnebank een minimum-leeftijdsgrens van 18 jaar.

– Golf

Naast Parc Emslandermeer en restaurant Greens ligt de prachtige 9-holes golfbaan van Golfclub Westerwolde. De baan biedt veel afwisseling met kortere en langere holes.

De Golfclub biedt iedereen met een NGF-pas, clubleden en niet-leden en golfers met baanpermissie de mogelijkheid een greenfee voor de Westerwoldebaan en muntjes voor de driving range te kopen. Gasten en leden mogen iemand meenemen zonder NGF-pas. Een flight mag maximaal uit 3 spelers bestaan. De drivingrange heeft een lengte van 175 meter en beschikt over acht overdekte afslagplaatsen.

Voor informatie over alle mogelijkheden, aankoop van greenfees en/of muntjes voor de driving range en huur van materiaal, kunt u terecht in hun clubhuis “De Barlage”, even voorbij Restaurant Greens.

De golfclub biedt onze gasten onderstaande arrangementen aan:
– dagkaart       €   25,–
– 3-dagenkaart €   50,–
– 6-dagenkaart € 100,–

Ook mag men, mits in het bezit van een NGF-pas, deelnemen aan inloopwedstrijden van de club en haar heren- resp. damesmiddag.

 met vanaf terras Greens prachtig uitzicht op golfbaan

– Midgetgolf

Een vakantiepark zonder midgetgolf is geen compleet vakantiepark. Bij restaurant Greens, waar u ook de benodigde sticks regelt, ligt een prachtige midgetgolfbaan. Voor het hele gezin een prachtige en uitdagende activiteit. Maar dat hoeven we u waarschijnlijk niet te vertellen.

– Kanoën en roeien op het Parc

Watersport is één van de hits van Parc Emslandermeer. Op zomerse dagen is het op het binnenmeer heerlijk bootjevaren en kan men bij het “Wespennest”, op het eiland in het binnenmeer, kano’s en roeiboten huren.

– Vissen

Velen kiezen speciaal voor Parc Emslandermeer vanwege de voortreffelijke vismogelijkheden. De liefhebber kan er zijn of haar hart ophalen. Vissoorten die men in het binnenmeer aantreft zijn o.a.: paling, baars, brasem, riet-/ruisvoorn, spiegelkarper, boerenkarper, schubkarper, graskarper, snoek, snoekbaars en zeelt. Door de met regelmaat uitgezette spiegel- en schubkarpers, heeft het Parc samen met haar oude bestand aan graskarpers van meer dan een meter lengte, inmiddels een groot en gevarieerd aanbod aan karpers waar met name iedere karpervisser zich zeer op zal kunnen verheugen!

Wanneer u onze Emsland Comfort aan de Nieuwe Parklaan 4 boekt, staart u vanuit de eigen tuin en vlonder naar uw dobber! Wel is in alle gevallen een visvergunning via de receptie van het Parc verplicht.

In alle gevallen is aan het vissen op het Parc een aantal voorwaarden gesteld, o.a. dat gevangen vis direct in hetzelfde water moet worden teruggezet en dat nachtvissen (tussen 2 uur na zonsondergang en 1 uur voor zonsopkomst) niet is toegestaan. Alle voorwaarden hebben we vermeld in onze Infomap.

Vissen vanaf de eigen vlonder

– Varen en kanoën op de buitenwateren

Westerwolde biedt een ideale gelegenheid om met een eigen of in de omgeving gehuurde boot de omgeving vanaf het water te verkennen. Het Parc beschikt over een eigen haven waar ook onze gasten hun boot mogen aanleggen. Vanaf deze haven zijn alle Groningse wateren te bevaren. Of het nu met een boot of kano is, vanuit de haven gaat u uren vaarplezier tegemoet. Bruggen en sluizen geen probleem. Tegen betaling van een borg haalt men een sleutel bij de receptie.

Ook kan men in het zomerseizoen een rondvaart boeken. O.a. een dagtocht vanuit de haven van het Parc naar het vestingstadje Bourtange, eventueel gecombineerd met een bus-tour door het grensgebied van Duitsland. Daarnaast zijn er nog middag-rondvaarten over de Westerwoldse AA tussen de haven en Wedderveer. Allemaal tussen eind mei en half september.

– Tennissen en Jeu de boules

Ook bestaat de mogelijkheid op het parc een partijtje tennis of jeu de boules te spelen. Tegenover restaurant Greens en de Centrum voorzieningen liggen, hoewel eigendom van de golfclub, 2 rustig gelegen kunstgras tennisbanen.

De Golfclub biedt onze gasten de gelegenheid de banen te huren à € 10,– per uur. Dit is inclusief 2 rackets en 3 tennisballen! Te reserveren in hun clubgebouw “De Barlage”, direct naast de tennisbanen.

De jeu de boules baan bevindt zich op het 2e eiland in het binnenmeer en is vrij te gebruiken.

– Fietsverhuur

Op het Parc Emslandermeer verblijven en niet te fietsen of te wandelen is een gemiste kans. Het gebied is er voor geschapen. In de bungalow liggen diverse fiets- en wandelroutes, zoveel dat u er uw hele vakantie mee zou kunnen vullen. Hebt u uw eigen fiets niet bij u? Ook geen probleem, op het Parc en in het dorp zijn fietsen te huur.

– Restaurant Roegh eten en drinken

Bij het hoofdgebouw, naast de golfbaan, ligt restaurant Roegh. Hier wordt alles geserveerd wat een gast van een vakantiepark zich kan wensen, van een ontbijtje tot een 12-uurtje, en van een uitgebreid lopend buffet tot een luxe diner. En bij goed weer ook buiten op het terras, met een fantastisch uitzicht over de golfbaan.

Greens met terras aan de golfbaan

– De snackbar

Gemak dient de mens en de lekkere trek. Voor een snelle hap kan men in het hoofdgebouw bij snackbar Greenscorner terecht. Ook pizza’s staan op de kaart. De gezellige zithoek nodigt uit tot een heerlijk kop koffie of lekker ijsje.

Parc Emslandermeer

– Schoonheidssalon

Toe aan het echte verwennen? Een gezichtsbehandeling, make-up, manicure, harsen, epileren, verven? Loop dan eens binnen bij schoonheidssalon Little Beauty in het hoofdgebouw op het Parc.

– Wasserette

Soms komt men er niet onderuit en moet er ook tijdens de vakantie een wasje worden gedaan. Geen nood. Bij het hoofdgebouw bevindt zich een wasserette met wasmachines en drogers. De muntjes haalt men bij de receptie om de hoek.

Parc Emslandermeer

Een samenvattend overzicht:

– subtropisch zwemparadijs

– sauna, zonnebanken

– schoonheidssalon

– twee speelstranden op de eilanden van het binnenmeer

– diverse speeltuintjes

– een speel-/voetbalveld voor de (oudere) jeugd

– een 9 holes golfbaan

– twee kunstgras tennisbanen

– een jeu de boules baan

– midgetgolf

– fietsverhuur

– jachthaven

– vissen (met speciale vispas van het Parc)

– bootjevaren op het binnenmeer

– restaurant Greens

– snackbar

– broodjesservice

– wasserette

 

Parc Emslandermeer Parc Emslandermeer Parc Emslandermeer Parc Emslandermeer Parc Emslandermeer Parc Emslandermeer Parc Emslandermeer

Naar de Omgeving…